top of page

Nyheder 2019

Speedwaysæsonen i Danmark var efter DM-finalen i Esbjerg slut og dermed var der kun 1 åbent løb tilbage i 2019, nemlig JAWA-Cup parløb som skulle køres i Pardubice i Tjekkiet.

Lørdag d. 5 oktober var teamet klar i Pardubice, men da det havde regnet hele natten var chancen for en aflysning desværre meget stor. Efter at banefolkene havde gjort hvad de kunne blev løbet kl 14.00 desværre aflyst. Så teamet vente snuden hjem mod Danmark igen, for at vi 14 dage senere kunne tage turen til Tjekkiet igen. D. 19 oktober blev JAWA-Cup kørt. Rasmus og Mathias skulle køre parløb og der var store forventninger til drengene. Rasmus havde vundet JAWA-Cup sammen med Marcus året for inde, så der var pres på drengene. Desværre manglede de kun 1 point fra at komme med i finalen, så det blev til en 4. plads til drengene. Rasmus scorede 15 point og Mathias 7 point.

8. afd af DM og dermed den sidste blev kørt i Esbjerg d. 27 september.

Mellem bygerne nåede løbet at blive kørt, inden det helt store regnskyld kom ind over Granly speedway arena. Igen var Rasmus i en omkørsel, denne gang om 2 og 3 pladsen. Den vandt Rasmus og dermed blev han nr. 2 på dagen med 2+3+1+3=9+3 point. Den samlet stilling i DM blev også fejret den dag.

Rasmus blev samlet nr. 2 i DM 2019.

Med kun 5 point efter nr. 1 og en afdeling, hvor Rasmus måtte udgå på grund af et brækket kraveben er det en meget godkendt præstation for DM 2019.

Efter mange aflysninger blev 7. afd af DM endelig kørt i Grindsted tirsdag aften d. 24 september. Desværre var der kun 5 kører til start, men vi fik løbet gennemført og efter en omkørsel om 1 og 2 pladsen blev det til en sejr til Rasmus.

Han scorede 3+2+3+3=11+3 point

Sidste dag i denne travle weekend, søndag d. 15 september blev Fritte Cup finalen kørt i Esbjerg. Da Rasmus jo tidligere på året havde vundet begge semifinaler, var han med videre i finalen. I Fritte Cup kører de 5 på banen mod hinanden samtidige, hvor de normalt ellers køre 4 mod hinanden. Derfor bliver der også givet anderledes point. Rasmus blev nr. 2 i Fritte Cup finalen med 15 point.

Efter kun få timers søvn er der atter et løb, her lørdag morgen d. 14 september.

Det er 6. afd af DM en aflyst match som var blevet flyttet til Fjelsted, Rasmus´ hjemmebane.

Det havde han glædet sig enormt meget til og med en sejr i dagen løb, kunne det ikke blive meget bedre. Rasmus scorede fuld hus med 3+3+3+3=12 point.

Fredag d. 13 september deltog Rasmus i et åbent løb i Cloppenburg i Tyskland.

"Night of the fights" er et løb hvor de "små" klasser køre de indledende heat om dagen og deres finale heat bliver så kørt om aften i pausen under det store løb. Kun 4 køre gik videre til aftens finale og der var Rasmus med.

Rasmus blev nr. 2 i finalen og sammenlagt nr. 3 på dagen med 8+2 point.

På vej hjem fra EM, kørte vi gennem Polen, hvor vi lige havde 3+4 afd. af YDS der skulle køres i Ostrow og Gniezno. Begge løb var parløb med Rasmus og Patrick som par. De 2 løb blev lagt sammen til 1 resultat den sidste dag.

Første løb i Ostrow fik parret en flot 2 plads, Rasmus scorede 10+1 point og Patrick fik 6 point.

Anden dag i Gniezno blev parret nr. 3 efter omkørsel om 3 og 4 pladsen med det andet danske par. Samlet over de 2 runder blev det til en super flot 2 plads.

EM d. 17+18 august blev kørt i Tjekkiet.

Semifinalen blev kørt i Pardubice om lørdagen og det blev til en 6 plads, med 2+3+2+2+1=10 point til Rasmus og dermed videre til finalen søndag i Divisov.

Finalen skulle vise sig at blive en meget varm og lang dag. Med 30 gr og meget ventetid var Rasmus og teamet max presset den dag.

Det blev til en 9 plads med 0+1+1+3+2=7 point til Rasmus.

Det var en kanon oplevelse at være med til.

I weekenden d. 10+11 august skulle der køres 2. afd af YDS i Grindsted. Lørdag var det parløb med Mathias og det blev til en flot 2 plads.

Rasmus scorede 3+3+1=7 point, Mathias fik 2+1+2=5 point.

Efter en god gang regn både lørdag aften og nat skulle der køres individuelt løb om søndagen. Desværre var banen ikke alt for god, men det var jo ens for alle. Det blev til en 7 plads. Rasmus Scorede 3+3+1+2+1=10 point.

4. afd af DM blev kørt i Herning d. 27 Juli, men da det kun var en uge siden, at Rasmus brækkede sit kraveben til VM, blev han desværre nød til at melde fra. Dette gjorde også at han desværre mistede sin føring i DM-serien.

5. afd af DM blev kørt i Slangerup d. 3 august. Kun 2 uger efter at Rasmus brækkede kravebenet, blev dette hans første løb og det blev til en flot 3 Plads.

Rasmus scorede 1+2+3+3=9 point

D. 20 + 21 juli 2019 VM 250cc

Update på weekendens VM semifinale i Holstebro.

Semifinale 1 hvor Rasmus var med, blev pga det dårlige vejr rykket frem med start kl 10.30 i stedet for kl 14.00.

Rasmus havde en god semifinale lige indtil sidste heat, hvor han desværre styrtede og brækkede sit højre kraveben. Han scorede 3+3+2+3+F = 11 point og blev nr. 4 i semifinale 1. Med de point var han ellers sikkert med videre til finalen søndag, men måtte desværre melde fra pga for mange smerter ved kravebenet.

I går Tirsdag d. 16/7-19 havde de danske køre VM træning i Holstebro, sammen med Erik Gundersen og Martin Steen Hansen forud for semifinalerne på lørdag, hvor Rasmus er med i semi 1 med start kl 14.00

Vi krydser fingerne og håber på en finaleplads på søndag.

3. afd af DM blev kørt i Slangerup Speedway Klub, lørdag d. 29/6-19.

Rasmus vandt løbet efter omkørsel med 10+3 point.

Løbet var samtidige en kvalifikation til EM i Pardubice, Tjekkiet d. 17+18/8-19 hvor der skulle køres om 6 pladser, samt kvalifikation om 4 pladser til de 3 næste YDS løb i Grindsted, Ostrow, Gniezno i Polen.

Lørdag d. 16 Juni blev 1 afd. af YDS kørt i Diedenbergen i Tyskland.

Det var et parløb hvor Rasmus kørte par med Jesper Knudsen.

Det er en lidt anderledes måde, at køre løb på, da der kun bliver kørt 3 indledene heat pr. par og i 2 grupper med 4 par i hver gruppe. Derefter bliver der kørt 4 finaler D,C,B,A finale.

Nr 4 i hver gruppe møder hinanden i finale D, Nr 3 i hver gruppe møder hinanden i finale C, Nr 2 i hver gruppe møder hinanden i finale B og Nr 1 hver gruppe møder hinanden i finale A.

Rasmus og Jesper var i gruppe A med alle de gode. Rasmus scorede 3,1,2 + 2 = 8 point

Jesper fik 0,2,0 + 3 = 5 point. Rasmus og Jesper vandt deres finale.

2. afd af DM 250cc serien blev kørt i Herning Speedway klub,

2.Pinsedag mandag d. 10 Juni.

Rasmus blev nr. 2 efter omkørsel om 1 og 2 pladsen med Norske Mathias Pollestad.

Rasmus scorede 3,3,3,3 = 12 point + 2 i omkørslen.

Nordisk Mesterskab blev kørt lørdag d. 25 maj 2019 i Skien i Norge.

Rasmus blev nr. 2 efter omkørsel om 1 og 2 pladsen, med hans landsholds-karmarat Jesper Knudsen.

Rasmus scorede 3,3,2,3,3, 14 point + 2 i omkørslen

Det var en rigtig god tur med hele det danske team.

Banen var lidt af en udfordring for drengene, men de klarede det rigtig godt.

1. runde af DM 250cc blev kørt fredag d. 10 maj 2019 på Outrup Speedway Center.

Rasmus vandt løbet med 3,3,3,3 max 12 point.

Aftens løb var også en kvalifikation til NM som køres d. 25 maj 2019 i Skien i Norge. Samt til YDS, et parløb der køres d. 16 juni 2019 i Diedenbergen i Tyskland, og endelig også til VM der køres d. 20-21 juli i Holstebro i Danmark.

Rasmus kvalificerede sig videre til alle 3 løb.

ÆNDRET DATOER OG TIDSPUNKTER I DM SERIEN I KALENDEREN

SIDST OPDATERET D.3/5-19

Søndagens løb i Randers er aflyst pga klubben ikke kan få miljø-tilladelse til at afholde løbet.

Træningstur til Bydgoszcz i Polen.

D. 11-12-13 April var der landsholdstræning med Erik Gundersen og Morten Svendsen.

Torsdag og fredag stod den på træning med det svenske landshold.

Vi fik trænet godt begge dage, så vi var klar til en test match lørdag mod Sverige.

Vi lagde flot ud i første halvdel af matchen, hvor vi havde en føring på 14 point, men så kom sveskerne desværre godt igen

og vandt med 2 point over os. Det har været en god og lærrige tur, så nu ved vi lidt mere om hvad vi kan forvente af sæsonen.

Stillingen blev Danmark 44 point - Sverige 46 point.

Danmark:

Rasmus Pedersen 16 point 3,3,3,3,1,3 (Matchens topscorer)